Recepta Ensaïmada (per a 240 ensaïmades)

Recepta Ensaïmada (per a 240 ensaïmades)

INTRODUCCIÓ

L’ensaïmada és un dolç tradicional amb una massa lleugera i esponjosa, feta amb saïm de qualitat, enrotllada en forma circular i amb una suau cobertura de sucre llustre. Aquesta ensaimada clàssica és un delit que combina tradició i sabor en cada mossegada.

INGREDIENTS

LLEVAT (CADA VEGADA QUE FEM ENSAÏMADES)

  • Farina de força: 1200 g
  • Llevat: 270 g
  • Aigua: 650 g

MASA

  • Farina de força: 5250 g
  • Sucre: 2400 g
  • Mantega: 180 g
  • Sal: 80 g
  • Massa mare: 500 g
  • Ous: 1400 g
  • Aigua: 1500 g
  • Oli de gira-sol: 350 g
  • Saïm: 7200 g

MASA MARE (PREVIAMENT FETA)

  • Farina fluixa: 1000 g
  • Farina de força: 1000 g
  • Sucre: 60 g
  • Mantega: 120 g
  • Llevat: 100 g
  • Aigua: 1100 g

PROCEDIMENT

  1. Preparació de la massa principal: En primer lloc, procedirem a fer la massa principal de la nostra ensaïmada afegint la farina de força, el sucre, la mantega, la sal, la massa mare, els ous i l’aigua. Deixarem pastar el conjunt durant 10 minuts.
  2. Afegir el llevat: El següent pas serà afegir el llevat a la nostra massa prèvia. Deixarem pastar durant 10 minuts més.
  3. Afegir la massa mare: Seguidament, afegirem els 500 g de massa mare i deixarem pastar la nostra preparació durant 20 minuts més.
  4. Afegir l’oli de gira-sol: Finalment, afegirem els 350 g d’oli de gira-sol en 3 parts per a una correcta absorció. En aquest punt, la massa estarà completada.
  5. Formació de boles: A partir de la nostra massa, anirem fent boles de 60 g cadascuna en les quals afegirem 30 g de saïm en cada una. Per tant, cada bola tindrà uns 90 g de massa aproximadament.
  6. Repòs de les boles: Deixarem reposar aquestes boles durant 2 hores. Un cop transcorregut el temps, estirarem la massa i l’enrotllarem buscant la forma de l’ensaïmada. Deixarem un lleuger espai entre capa i capa perquè la fermentació pugui fer la seva feina.
  7. Fermentació: Aquest serà el moment de posar les nostres ensaïmades a fermentar. Fermentarem durant 20 hores a 28°C.
  8. Fornada: Un cop la fermentació ha finalitzat i l’aspecte és l’òptim, preescalfarem el forn a 185°C i enfornarem les ensaïmades durant 6 minuts.
  9. Refredament i decoració: Un cop sortides del forn, les deixarem refredar 10 minuts i les espolsarem amb sucre llustre al nostre gust.

La idea és un producte lleugerament daurat i cruixent per fora, però esponjós i molt tendre al seu interior. Podràs trobar aquest clàssic a la nostra botiga (Muntaner 331) o sota comanda online a baixas.es cada dia de la setmana. Tant en format gran com petit. Les nostres ensaïmades són tota una experiència per als sentits. Bon profit!

Unitats

No hi ha productes a la cistella.