Recepta de Tortell de Reis de Massapà: Un Clàssic Nadalenc

Recepta de Tortell de Reis de Massapà: Un Clàssic Nadalenc

INTRODUCCIÓ

Descobreix la màgia de la tradició nadalenca amb la nostra recepta exclusiva de Tortell de Reis de Massapà. Un dolç clàssic que reuneix famílies i amics en una celebració de sabor i tradició.

INGREDIENTS I PREPARACIÓ

Ingredients per al Brioix (28 Tortells de 300gr. cadascun es per a 4 persones):

  • Farina: 4kg
  • Llevadura: 300gr
  • Sal: 70gr
  • Sucre: 600gr
  • Sucre invertit: 100gr
  • Aigua d’azahar biològica: 100gr
  • Anís líquid: 100gr
  • Aigua: 700gr
  • Llet: 700gr
  • Ous frescos: 960gr
  • Mantega: 720gr
  • Vainilla Bourbon: 1 vaina
  • Llimona fresca: 1 peça
  • Taronja: 1 peça

Ingredients per al Massapà:

  • Farina d’ametlla extra fina: 10kg
  • Sucre blanquilla: 8kg
  • Sal: 50gr
  • Aigua: 3lts

ELABORACIÓ DEL TORTELL:

Preparació de la Massa de Brioix:

Pas 1: Creació de la Massa Base. En primer lloc, farem una massa amb la farina, la llevadura, la sal, el sucre invertit, l’anís, l’aigua d’Azahar, l’aigua freda, la llet freda, els ous sencers freds, la vainilla, les pells de taronja i la llimona fresca. Tot plegat ho amassarem amb la màquina d’amassar de 2 braços i la deixarem treballar durant 7 minuts a baixa velocitat. Un cop passat els 7 minuts, augmentarem la velocitat de la màquina d’amassar 1 minut més per a activar la massa.

Pas 2: Incorporació de la Mantega. És en aquest punt quan afegirem la mantega a daus a 18ºC i deixarem la massa 9 minuts més a màquina d’amassar. Quan la massa tingui la textura adequada, tindrà una temperatura de 23ºC i serà el moment de treure-la de màquina d’amassar. La màquina d’amassar de 2 braços ens conferirà una massa airejada, esponjosa, molt sedosa. Una textura idònia per obtenir el volum desitjat.

Pas 3: Repòs i donar forma. Un cop acabat aquest procés, dividirem la massa segons el pes desitjat i la deixarem reposar a la nevera 15 minuts i donarem forma al tortell.

Preparació del Massapà:

Detallarem les proporcions i el procés per preparar el massapà ideal per al nostre Tortell de Reis. A Baixas pensem que no hem de pecar ni per excés ni per defecte. Tot en la seva justa mesura per a obtenir l’equilibri ideal.

Muntatge i Forn:

Pas 4: Decoració i Fermentació. A continuació, pintarem amb una barreja d’ou i nata i disposarem la taronja confitada, la cirera i meló i una mica de sucre perlat. Deixarem fermentar durant 1hora i 10 minuts que és quan obtindrem el volum desitjat.

Pas 5: Enfornar. Per acabar, fornejarem els tortells durant 1 minut i mig a 190ºC i 6 min a 175ºC. Abans de treure´ls comprovarem sempre el color. Per fora daurat i brillant, per dintre la massa cuita, molt tendre i esponjosa.

SIGNIFICAT CULTURAL DEL TORTELL DE REIS

El Tortell de Reis és molt més que un dolç; és una peça central de la celebració del dia de Reis, plena de tradició i història. A Baixas, oferim una gran varietat de farcits per a assegurar que cadascú trobi el seu favorit. Fem Tortells de Reis de nata, de crema, de trufa, de massapà o sense farcit. El dia de Reis és un dia molt especial per a totes les famílies i Baixas, com cada any, vol estar al teu costat. T’esperem a Baixas, la pastisseria de Barcelona que no et deixarà indiferent. Bon profit!

CONCLUSIÓ

Crear aquest Tortell de Reis a casa és una manera meravellosa de continuar amb les tradicions i de compartir moments especials amb els serrets estimats. Esperem que gaudiu d’aquesta recepta i que passeu un Feliç Dia de Reis!

Unitats

No hi ha productes a la cistella.