Recepta de Bunyols de l’Empordà (5kg de bunyols)

Recepta de Bunyols de l’Empordà (5kg de bunyols)

INTRODUCCIÓ

Descobreix la història i el sabor autèntic dels Bunyols de l’Empordà amb la nostra recepta d’aquest dolç tan típic en la nostra cultura.

Recepta Bunyols de l’Empordà

INGREDIENTS PELS BUNYOLS

  • Farina fluixa: 500 g
  • Farina forta: 500 g
  • Llevat: 70 g
  • Sucre: 150 g
  • Mantega: 100 g
  • Nata líquida: 100 g
  • Sal: 20 g
  • Matafaluga o anís verd: 15 g
  • Ous frescos: 330 g
  • Pell de llimona ratllada: 1 g

INGREDIENTS PER L’ALMÍVAR D’ANÍS

  • Aigua: 1.000 ml
  • Sucre: 1.000 g
  • Anís del mono sec: 250 ml

ELABORACIÓ I PROCEDIMENT

Pas 1: barregem tots els ingredients a la màquina de pastar durant 4 minuts. Un cop tenim la massa suau i homogènia, la deixarem reposar durant 15 minuts.

Pas 2: estirarem la massa en tires i tallarem. Després, dipositarem les tires, de forma lleugerament circular en les llaunes pertinents i ho deixarem a la fermentadora durant 15-20 minuts fins que la massa aconsegueixi el volum adequat.

Pas 3: en aquest punt, tindrem ja preparada la paella parisien amb oli calent a 180ºC, llesta per fregir els bunyols. Agafarem cada bunyol pel centre i aplicarem un forat circular al centre i el disposarem dins de l’oli calent. Dorarem correctament el bunyol i deixarem que escorri l’oli. Podem fer servir algun tipus de reixa o escorredora per aquest procediment.

Pas 4: un cop els tenim eixuts, banyarem els bunyols en anís sec i la preparació d’almívar.

Pas 5: finalment, els deixarem escórrer en una llauna i els embolcallarem de sucre segons el gust de cadascú. Dependrà de si ens agraden més o menys dolços.

SIGNIFICAT CULTURAL DELS BUNYOLS DE L’EMPORDÀ

Els Bunyols de l’Empordà representen més que un simple dolç; són una manifestació de l’herència culinària de la regió. Aquests bunyols, fets amb cura, simbolitzen les festivitats locals, especialment durant la Quaresma i altres celebracions religioses, com els bunyols de Quaresma. Cada mossegada evoca records d’infància, reunions familiars i moments de joia compartida. Així, els bunyols de l’Empordà són una veritable delícia que uneix tradició i sabor en cada bocí.

Per Quaresma, a Pastisseria Baixas, la pastisseria de Barcelona, hi trobaràs cada dia Bunyols de l’Empordà i bunyols de vent. El cap de setmana inclourem bunyols de vent farcits de nata i de crema. El bunyol, en totes les seves extencions, és una exquisidesa pel paladars més exigents. Ideal per a una sobretaula en famila, molt bon profit a tothom!

Unitats

No hi ha productes a la cistella.