Recepta de Panellets de Pinyons
Quan es tracta de celebrar Tots Sants, no hi ha res més tradicional i deliciós que una bona Recepta de Panellets de Pinyons. A continuació, et presentem com elaborar aquesta delícia catalana pas a pas.
Ingredients
- AMETLLA MARCONA 12KG
- SUCRE BLANQUILLA 10KG
- AIGUA 1,4 LT
- SAL 5 GR
- PINYÓ DEL PAÍS
- ALMÍVAR
- OUS
El primer pas serà seleccionar els nostres ingredients principals: Farina d’ametlla de màxima qualitat i sucre blanquilla.
Preparació del massapà
Per a obtenir uns Panellets elegants i saborosos, moldrem una vegada més tant la farina com el sucre. Volem que la textura sigui sedosa, amable i distingida. En aquest cas el pinyó és el protagonista i el massapà el manteniment perfecte.
Per a començar, barregem la farina d’ametlla, el sucre, i la sal, i anem afegint l’aigua a poc a poc fins a aconseguir la textura desitjada. Segons la temperatura exterior, afegirem una mica més d’aigua per a aconseguir la textura òptima. Pretenem un massapà tendre i hidratat que ens evoqui un gran record.
Seguidament, deixarem reposar aquesta preparació 24hs. amb la finalitat d’aconseguir que tots els ingredients quedin ben integrats a nivell de sabor i textura. Quan les masses reposen, expressen la veritable aroma, una excel·lent complexitat. Si féssim un altre tipus de Panellet, afegiriem llimona i vainilla.
Modelat i preparació dels Panellets
Una vegada tenim la massa reposada, pesarem porcions de massapà de 260gr. i farem cilindres lleugerament estrets. A continuació, tallarem trossos de 15 grams cadascun obtenint 17 trossos que modelarem en forma esfèrica. Tot de forma 100% artesanal a la vella usança.
Paral·lelament, prepararem el pinyó del país cru, sense remullar: afegirem almívar i ous amb una preparació de 80/20(%) respectivament i ho deixarem actuar 4minutos. Quan ja tenim el pinyó ben impregnat de la nostra preparació, estarem llestos per a bolejar. Bolejarem acuradament cobrint totes les esferes de massapà cobrint rigorosament tots els buits, obtenint un resultat estètic molt atractiu.
Enfornat i finalització
En aquest punt, abans d’enfornar, disposarem una safata sencera de Panellets per a tornar-los a pintar amb ou (clares i ou).
Prèviament, haurem precalfat el forn a 260è estarà llest per a enfornar les nostres safates de Panellets. Li donarem una cocció d’1 minut, podent variar lleugerament a gust de cada persona. El pinyó hauríem de deixar-lo daurat. És a dir, no pot estar cru ni cremat.
Els Panellets de pinyons són el complement perfecte per a Tots Sants. Són els panellets clàssics per antonomàsia. Una delícia en majúscules, fets amb la nostra recepta més tradicional amb l’amor incondicional de tot el nostre equip. Per a desdejunar, menjar o sopar, Panellets per a tots Els Sants! Molt bon profit!
Després de gaudir d’aquesta deliciosa recepta, si vols provar els millors Panellets de pinyons sense haver de posar-te a cuinar, no dubtis a visitar-nos a Pastisseria Baixas, la pastisseria de Barcelona. T’esperem amb els braços oberts i amb una varietat de dolços que et faran l’aigua a la boca. Vine i celebra Tots Sants amb nosaltres!