Recepta de Financers – Una Delícia Tradicional

Recepta de Financers – Una Delícia Tradicional

Recepta de Financers per a 2 motlles sencers: de 30 unitats un motlle i 21 unitats l’altre motlle

  • FARINA FLUIXA DE BLAT 675 GR.
  • FARINA D’AMETLLA 675 GR.
  • SUCRE GLASS TAMISAT 1690 GR.
  • LLEVAT TAMISAT 22 GR.
  • CLARES NATURALS 1690 GR.
  • MANTEGA 1000 GR.

Preparació dels Ingredients:

En primer lloc, preparem tots els ingredients que necessitarem, així com totes les eines i instruments. Per exemple, untarem amb matèria grassa o farina els motlles on enfornarem la massa. D’aquesta manera, evitarem que el producte final enfornat quedi enganxat al motlle.

Elaboració de la Massa dels Financers:

Per a la preparació de la massa dels Financers començarem barrejant la farina fluixa de blat, la farina d’ametlla Marcona extra fina, el sucre glass tamisat i el llevat en pols. Ens ajudarem amb una espàtula pastissera per anar abocant tots els ingredients en el recipient i anar-los barrejant.

Paral·lelament, tallem la mantega en trossos i la deixem escalfar al foc. Una vegada tenim els nostres ingredients ben barrejats, els incorporem a la pastadora perquè continuï amb la barreja. Seguidament, afegim la clara d’ou ben temperada en 3 temps. És important fer-ho gradualment per facilitar la barreja òptima dels ingredients i obtenir una massa ben equilibrada. És important que les clares estiguin ben temperades per tal que la barreja emulsioni correctament.

En aquest punt, tindrem d’una banda la preparació inicial amb les clares i, per una altre, la mantega al foc. Una vegada arrenqui el bulliment de manera completa, serà el moment de treure la mantega del foc i, immediatament, anar-la barrejant en la nostra preparació amb la pastadora en marxa. En aquest cas, podem barrejar-la de cop i en un minut en la pastadora, la nostra preparació final de massa dels Financiers estarà completada.

Omplir els Motlles i Fornar:

És aquest el moment d’emplenar els motlles. A Baixas ho fem amb l’ajuda d’una màniga pastissera amb una obertura molt controlada. La massa del nostre bescuit és molt líquida i necessitem tenir control sobre ella. Seguidament, emplenem els motlles d’un en un fins dalt fins a completar les dues safates.

Fornar i Resultat Final:

Fornejem a 190º (amb el forn pre-escalfat) durant 12 minuts. En el nostre cas, als 11 minuts girem les safates i enfornem 1 o 2 minuts més perquè la cocció sigui el més homogènia possible i obtinguem un color molt atractiu. La textura i el color final, al nostre gust.

El Financier és tradició, una delícia exquisida, l’autèntic pastís de viatge. Senzill de fer i complex en el paladar. Amb una textura que recorda a la magdalena tradicional i una aroma d’ametlla que hipnotitza. Fantàstic per a acompanyar un bon cafè i amenitzar la sobre taula. A GAUDIR!

Espero que us hagi agradat aquesta recepta de Financers. Si voleu més informació, podeu subscriure-us a la nostra newsletter.

T’esperem a Baixas, la pastisseria de Barcelona que captivarà tots els teus sentits!

Unitats

No hi ha productes a la cistella.