Recepta de Lemon Pie

Recepta de Lemon Pie

Introducció

Una de les receptes clàssiques del món de la rebosteria és el Lemon Pie o pastís de llimona. Aquesta deliciosa pasta brisa amb cremós de llimona és un postre elegant i molt refrescant que combina merenga cremat i tocs de llima i llimona confitada aconseguint un resultat de tres textures diferents en plena sintonia entre sí. Sense més dilació, acompanyeu-nos en la creació d’aquesta recepta que no us deixarà indiferent!

Recepta de Lemon Pie de Baixas Barcelona

Ingredients pel cremós de llimona

 • Ous: 3.000 g
 • Sucre blanc: 2.000 g
 • Mantega: 4.500 g
 • Pell de llimona: 100 g
 • Suc de llimona: 2.400 g

Ingredients per la massa sucrée (sablée)

 • Mantega: 3.750 g
 • Sucre glacé: 2.250 g
 • Farina fluixa: 7.500 g
 • Sal: 150 g
 • Aigua: 750 ml

Ingredients per la merenga italiana

 • Clares d’ou: 135 g
 • Sucre blanc: 300 g
 • Aigua: 150 ml

Elaboració i procediment

Cremós de llimona

Aquesta és una manera detallada d’explicar el procés de preparació d’una part de la recepta utilitzant una Thermomix i un bol:

Pas 1: en un bol, combinem els ous, el sucre i el suc de llimona. Amb l’ajuda de la Thermomix, batem aquesta barreja fins que obtinguem una textura cremosa i lleugera, anomenada sabayón. Aquest procés requereix una temperatura adequada i constant.

Pas 2: un cop obtingut el sabayón, amb molta cura, el traslladem a sobre de les pells de llimona, que tenim prèviament disposades a la Thermomix.

Pas 3: amb la funció de trituració, processem la barreja fins aconseguir una consistència suau i homogènia. Un cop triturat, deixarem refredar la mescla en el bol de la Thermomix. És crucial assegurar-nos que la temperatura assumeixi els 37 graus Celsius per a la propera etapa.

Pas 4: quan la barreja ha arribat als 37 graus Celsius, afegim la mantega a poc a poc en petits daus. Això es fa gradualment per assegurar una incorporació suau i uniforme de la mantega sense que es fongui massa ràpidament. Ens aportarà equilibri i sedositat.

Pas 5: amb molta cura, emboliquem la barreja amb film transparent per a preservar la frescor i les propietats. A continuació, reservem la barreja a la nevera per tal que reposi i expressi un sabor homegeni i equilibrat. En aquest punt, tindrem un cremós de llimona llest per a utilitzar en la preparació final del Lemon Pie.

Massa sucrée

Pas 1: treiem la mantega de la nevera una estona abans per evitar que estigui massa freda i facilitar-ne la manipulació.

Pas 2: en un recipient, barregem el sucre glacé tamisat amb la mantega a una velocitat molt baixa fins que la barreja sigui homogènia.

Pas 3: afegim la farina tamisada, la sal i l’aigua a la barreja anterior. Barregem tot bé fins obtenir una massa consistent.

Pas 4: dividim la massa en blocs d’aproximadament 1 kg cadascun per facilitar-ne la gestió i l’emmagatzematge.

Pas 5: aplanem cada bloc de massa, donant-li una forma quadrada i embolicant-lo amb film transparent per mantenir la seva forma i evitar que s’assequi.

Pas 6: un cop embolicada, col·loquem la massa a la nevera per refrigerar-la. Aquest pas permet que la massa es refredi adequadament i mantingui la seva consistència fins que estigui llesta per utilitzar-se en la preparació final del Lemon Pie.

Pas 7: quan volguem fornejar la massa, la treurem prèviament de la nevera, l’estirarem, donarem forma i fornejarem.

Merenga italiana

Pas 1: muntem les clares d’ou a velocitat mitja alta a la batedora fins que quedin a punt de neu. Aquest procés és essencial per aconseguir una merenga lleugera i esponjosa.

Pas 2: en un bol, buscarem l’ebullició del xarop fins que la temperatura arribi als 120ºC. Aquest punt de calor és crític per garantir la consistència adequada del xarop per a la merenga.

Pas 3: amb les clares muntades a la batedora, aboquem amb compte el xarop calent sobre les clares mentre continuem batent. Aquest pas gradual permet que el sucre s’integri completament i que la merenga agafi consistència.

Pas 4: un cop hem afegit tot el xarop i el merengue té una textura ferma i brillant, deixem refredar la barreja a la màquina durant alguns minuts. Això assegura que la merenga s’estabilitzi i mantingui la seva forma.

Pas 5: amb una mànega pastissera, escudellem el merengue sobre la superfície del Lemon Pie o bé sobre una safata de forn per donar-li la forma i la decoració desitjada. Aquest últim pas és crucial per aconseguir la presentació final del plat abans de coure’l o de donar-li el tractament amb el bufador per al seu acabat.

merenga lemon pie

Decoració

Com a consell de presentació per al Lemon Pie, recomanem fer servir un bufador per donar color a la merenga i a les pells de llimona confitades que van per sobre del pastís.

Des de Baixas, la pastisseria de Barcelona, esperem que gaudiu d’aquesta recepta tant refrescant. Que vagi de gust!

Unitats

No hi ha productes a la cistella.